Nem fognak a bootolni a régi PC-k Windows 11-en



A Microsoft megköveteli a Windows 11-et indítani kívánó PC-ktől és laptopoktól, hogy támogassák a Windows 11 24H2 frissítés részeként egy régi utasítást.


Az oldal tartalma:

MICROSOFT Op. rendszer, OEM szoftver vásárlás, bolt ár

2024.02.13.

  1. Nem volt egyszerű 10-ről 11-re állni
  2. A probléma, amitől nem bootol a Windows 11
  3. Mit lehet tenni?

Nem volt egyszerű 10-ről 11-re állni

Úgy tűnik, hogy továbbra sem problémamentesek a Windows 11-gyel kapcsolatos kompatibilitási megkötések. Amikor megjelent a Windows 11, a telepítéséhez szükséges volt a TPM 2.0 modul, meg nem minden processzor, alaplap támogatta.

Számos számítógépen még ma is nehézkes lefrissíteni, az amúgy már egészen tökéletesen operációs rendszert. Kérdés marad, hogy a Windows 12-höz majd milyen hardverre lesz szükség. A Microsoft egyszerű válasza az ilyen típusú panaszokkal kapcsolatban annyi volt, hogy sajnos haladni kell a korral. Viszont ez nem olyan egyszerű, hiszen például egyes nagyvállalatok szerverei, számítógépei, programjai még egyees esetekben például a Windows XP-hez lettek írva.

A probléma, amitől nem bootol a Windows 11

Egészen meglepően a Windows 11 24H2 verziója megköveteli, hogy a POPCNT utasításra szüksége van. Ennek hiánya azt okozza, hogy nem fog elindulni a Windows 11. Arra, hogy miért van szükség az utasításra - aminek jelentése a "population count", nyersen fordítva "lakosságszám" - a Microsoft-tól nem lehet tudni. A POPCNT utasítás 15 éves, egyes AMD CPU-kban volt jelen, az Intel CPU-knál azt leváltották a második generációs chipekben.

Mit lehet tenni?

A Windows 11 24H2 idén ősszel fog megjelenni különböző források szerint, a problémával a Microsoft tisztában van, így elképzhelhető, hogy találnak rá megoldást. Azon kívül, könnyen megnézhetjük, hogy adott gépünkön futtatható-e a Windows 11, aminek kompatibilitási listájához most ez is hozzá fog tartozni. Továbbá ez a probléma egészen aprónak vagy elhanyagolhatónak számít, így nagy valószínűséggel elindul majd az operációs rendszerünk.








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450