Crowdstrike hiba



CrowdStrike hibás frissítése miatt megbénultak a Windowsos gépek.


Az oldal tartalma:

MICROSOFT Microsoft software vásárlás, bolt ár

2024.07.22.

  1. Mi az Crowdstrike?
  2. Mi történt?
  3. Következmények és javaslatok

Mi az Crowdstrike?

A CrowdStrike Holdings Inc. egy amerikai kiberbiztonság-technológiával foglalkozó vállalat aminek a székhelye a Texaszi Austinban van. A világ egyik legfejlettebb felhőalapú platformja áll rendelkezésükre. A cég több nagy kibertámadás kivizsgálásában és elhárításában is részt vett. A felhőben lévő Falconnak köszönhetően az ügyfelek magas teljesítményű védelemben részesülnek.

Mi történt?

Egy hibás szoftverfrissítés okozza világszerte több mint 8,5 millió Microsoft Windowsos számítógép leállását. A frissítés (amely pénteken érkezett) célja az lett volna, hogy a rendszer mégbiztonságosabb legyen a különböző támadások és feltörésekkel szemben.

Hibás szoftverfrissítés Forrás: Eye.security

A rendszert leginkább repülőtereken, a vállalkozásokban és a műsorszolgáltatóknál hasznáják így ez több problémát is magával hozott. Repülőgépeket kellett leállítani az Egyesült Államokban, vonatokat az Egyesült Királyságban, valamint szkennereket a skóciai Edinburgh repülőtéren. Több szakértő is azt mondja, hogy a problémát az okozta, hogy a vállalat nem fordított kellő figyelmet és energiát a kellő ellenőrzésre.

Következmények és javaslatok

Az incidenst követően több ügyfélhez is érkezett ,,frissítés" hamis kóddal amely vírusokat szabadított az emberek számítógépére ha nem figyeltek eléggé. Így jobb, hogyha alaposan megnézzük, hogy kitől érkezett a levél.

A Crowdstrike vezérigazgatója pénteken azt nyilatkozta, hogy időbe fog telni mire minden a normális kerékvágás szerint fog újra működni. Az lehet, hogy heteket is jelent.

Az ilyen problémák miatt is fontos, hogy legyen egy biztonsági másolatunk azaz backupunk amiről részletesebb leírást itt olvashatunk.

Ha a Crowdstrike hibáról több mindenre vagyunk kíváncsiak vagy szeretnénk megtudni, hogyan lehet orvosolni a problémát akkor érdemes elláltogatni erre az oldalra.




Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450