Google Drive adatvesztés



Rengeteg felhasználó vesztette el fájljait a Google Drive-on, ezzel elvesztve sok értékes adatot!


Az oldal tartalma:

NAS ( file server) : SYNOLOGY, NAS ( file server) OnLine vásárlás árlista árak

2023.12.07.

  1. A Google Drive, mint szolgáltatás
  2. Az adatvesztés
  3. Adataink biztonságáról

A Google Drive, mint szolgáltatás

Google Drive Forrás: Google

A Google Drive egy ingyenes felhő alapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy fájlokat és mappákat tároljunk benne. Ezeket akár PC-n és telefonon is elérhetjük. Egy google fiók szükséges hozzá, valamint az email-jeink is ezen a helyen tárolódnak.

Alapértelmezetten 15GB tárhelyet biztosítanak nekünk ingyenesen, amit természetesen bővíthetünk, viszont az már fizetéshez van kötve. A Drive-ot a legnépszerűbb felhő alapú szolgáltatások közé lehet sorolni, szinte a legnépszerűbb.

Az adatvesztés

Sok felhasználó jelezte a Google-nek, hogy rengeteg fájl eltűnt az asztali Drive alkalmazásból mindenféle előzmény nélkül és a mappáik szerkezete megváltozott. Ennek okára fény derült, ugyanis a Drive visszaállt egy korábbi snapshotra (kb. április-május). Felhasználók értékes adatai tűntek el, amik egyes esetekben akár dollármilliókat is jelenthettek.

A Google válasza a Google Drive Help-en az volt, hogy vizsgálják a kellemetlenséget és arra kérik a felhasználókat, hogy mappáik szerkezetén ne változtassanak se az asztali verzión, se a felhőben. Történt ez november 27-én és november 29-én.

A megoldás megszületett 2 nappal ezelőtt december 5-én, ugyanis a Google állítása szerint a problémát orvosolták egy frissítés keretein belül, ahol az adatok helyreállításához is adtak segédletet. Érdemes ezt a frissítést mihamarabb letölteni és telepíteni.

Adataink biztonságáról

Egy korábbi cikkünkben (Mit jelent a backup és miért fontos?) részletesen kitérünk arra, hogyan használjuk és miért van szükség a biztonsági mentésekre.

Felhasználói és saját tapasztalatok alapján arra kérjük, hogy fontos fájljait legalább 2, lehetőleg 3 különböző helyre mentse el, hogy azok teljes biztonságot élvezhessenek, így aggódnia nem fog kelleni.

Felsorolunk néhány WebÁruházunkban szereplő terméket, melyekkel megvalósíthatja a biztonsági mentést:








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450