Akár már jövőre érkezhet a Windows 12



Különböző források szerint a Microsoft már dolgozik a Windows 11 utódján, a Windows 12-n, mutatjuk mi várható!


Windows 12

Az oldal tartalma:

MICROSOFT Op. rendszer, OEM szoftver OnLine Vásárlás árlista

2023.07.12.

  1. A Windows 12 megjelenési dátuma
  2. Mit hozhat az új operációs rendszer
  3. Maga a frissítés

A Windows 12 megjelenési dátuma

A Microsoft csak arra utalt, hogy egy következő generációs Windows-on dolgozik, ebből arra következtethetünk, hogy a Windows 12-ről van szó. Még csak nemrég jelent meg a Windows 11 2021-ben, 6 évvel a Windows 10 után, de a nem-hivatalos források, a korábbi Windows 11 frissítések és az előbbi alapján könnyen meglehet, hogy valóban készülhet az új operációs rendszer.

Hivatalos információk hiányában igazából csak tippelni lehet, hogy mikor érkezik, viszont a 2024-es év második felében, ősszel tűnik logikusnak.

A Microsoft ugyan tagadja jelenleg, hogy valóban dolgozna a Windows 12-n (bár azt mondták, hogy visszatérnek a 3-éves fejlesztési ciklushoz) és még a Windows 11-hez is érkeznek majd a jövőben nagyobb frissítések. Ennek függvényében a jövőben kaphatunk csak megerősítést, hogy ez csak egy Windows 11 frissítés lesz-e vagy valóban a Windows 12.

Mit hozhat az új operációs rendszer

Különböző Windows konferenciákon nem szándékosan bemutatott képek és kiszivárgott képernyőfotók alapján egy átdolgozott felhasználói felületet láthatunk, ami inkább egy tablet-szerű felületre emlékeztethet:

Windows 12 UI

Ennek a prototípusnak a Next Valley kódnevet adták. Továbbá megerősítették, hogy az AI jelenlétét is szeretnék jobban integrálni az operációs rendszerükbe, azaz a teljes rendszerre kihat majd, ami számtalan módon nyilvánulhat meg. Ilyen lehet például naptári események rögzítése, szervezése, beállítások módosítása, internetes és helyi keresés.

A dizájnnal kapcsolatban Twitteres bejegyzésekből nagyjából ezekre az újításokra lehet tippelni:

  • egy nem rögzített lebegő tálcával, fent elhelyezkedő keresőmezővel, órával stb.-vel rendelkező felület
  • új, érintésre optimalizált zárolási és bejelentkezési képernyő
  • új értesítési központ, amely az értesítéseket személyek vagy alkalmazások szerint csoportosítja
  • lehetőségek widgetek rögzítésére magán az asztalon
  • egy dinamikus háttérkép funkció, amely AI segítségével parallax effektust hoz létre a kurzor vagy az eszköz mozgatásakor
  • a biztonság további növelése, fejlesztése

Maga a frissítés

Nagy kérdés, hogy marad-e ugyanúgy ingyenes a frissítés, mint a Windows 11-nél. 2021-ben a Windows 11-hez kötelező volt a Secure Boot és a TPM 2.0 chip megléte, így több, mint valószínű, hogy legalább ezek szükségesek lesznek majd.

Amennyiben ingyenes lesz, ugyanúgy csak licenszelt, eredeti Windows-on lehet majd frissíteni, mint ahogyan azt már megszokhattuk.

Továbbá kérdéses marad, hogy mik lesznek a rendszerkövetelmények. A Windows 10-ről 11-re való váltásnál viszonylag nagyot ugrott a Microsoft, így elképzelhető, hogy ismét hasonlóan változhat az, hogy milyen hardveren lesz futtatható az új operációs rendszer. Ennek ellenére állítólag dolgoznak egy olyan verzión is, ami egy gyengébb hardveren is elfuthat.








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450