Itt a Windows 10 Copilot



A Microsoft korábbi bejelentésének ellenére továbbra is foglalkozott a Windows 10-zel, és az Insider programban elérhetővé tette benne a Copilot-ot!


Az oldal tartalma:

Op. rendszer, OEM szoftver : MICROSOFT, Microsoft-OEM, Op. rendszer, OEM szoftver OnLine vásárlás árlista

2023.11.22.

  1. Mi is az a Copilot?
  2. Az említett Windows 10 frissítés
  3. Elérhetőség

Mi is az a Copilot?

Röviden egy AI (mesterséges intelligencia) alapú asszisztens a Windows rendszerében, ami a Windows 11-ben már elég régóta jelen van

Mi is az a Copilot? Forrás: Microsoft Copilot

Válaszokat ad az internetről, segít az adott feladatokban: használhatjuk e-mailek, önéletrajzok, és az Image Creator segítségével képek készítéséhez. Hasonlóan ki/be lehet kapcsolni, mint a Microsoft Edge esetében. Annyi a különbség, hogy nem a böngészőbe van beépítve, hanem magába a Windows rendszerbe. Ugyanazzal a billentyűkombinációval lehet előhozni, mint a már néhai Cortana-t (Windows gomb + C) vagy a tálcán lévő ikonnal.

Az említett Windows 10 frissítés

Egy Windows frissítés keretein belül a Windows 10 22H2 Home és Professional verzióiban elérhetővé vált a Copilot. Ezt a Gépház, majd Frissítés és Biztonság fült kiválasztva tehetjük meg a Windows Update-en belül. Működésileg szinte ugyanazt azt a tudást birtokolja és a következőképpen fog megjelenni a képernyőn:

Az említett Windows 10 frissítés Forrás: Microsoft Insider

Egy egészen jól használható asszisztens lehet azok számára is, akik nem feltétlen Edge-t használnak fö böngészőnek, és ragaszkodnak a Windows 10 megszokott használatára. Ugyanakkor jelenlegi állapotában még nem áll készen arra, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék. Kisebb hibái: csak a vízszintesen elhelyezett tálcák esetében jelenik meg az ikonja, a frissítés gomb néha a Copilot összeomlását eredményezi, valamint többmonitoros módban nem támogatott. Vannak rendszerkövetelményei is: legalább 4GB RAM és egy legalább 720p felbontású kijelző.

Elérhetőség

Fontos megjegyezni, hogy ezt csak a Windows Insider program-on belül lehet megtenni egyenlőre. Névlegesen Windows 10 22H2 Build 19045.3757 (KB5032278) a frissítés neve. Hogy az általános felhasználók ezt mikor fogják megkapni, azt egyenlőre sajnos nem tudni. Valószínüleg már ebben az évben nem.








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450